Om racen

En Dansk/Svensk gårdhund er først og fremmest en fremragende familie hund. Den er meget elskelig og kærlig og den vil følge sin familie gennem ild og vand, den elsker børn og er meget imødekommende over for både mennesker og dyr.

Racen er intelligent og lærenem og der kendes mange eksempler på Dansk/Svensk Gårdhunde, som veltrænede cirkushunde og deltagere i lydighedskonkurrencer.
En Dansk/Svensk Gårdhund vil nærmest gøre alt for at behage sine mennesker og den har et meget blidt sind og behøver ikke skæld ud for at lære det den skal. Den er relativt nem at opdrage og besidder et godt humør og trives normalt fint med andre hunde og andre dyr. Samtidigt er helbredet oftest yderst robust og racen lider sjældent af alvorlige skavanker eller sygdomme. Alt i alt er en Dansk/Svensk Gårdhund er en meget sund hunderace, der oftest har meget få sygedage.

Dansk/svensk gårdhunde er fremragende til agility og kan bruges til nærmest al hundesport, lydighed, dog dancing, enkelte bruges endda til jagt og så er de rigtig gode til at fange mus og rotter.
En Dansk/svensk Gårdhund kommer godt ud af det med de fleste. Det gælder både mennesker og dyr og er altid venlig indstillet over for fremmede. Den vil gerne lege og gå lange ture, men den trives også som sofahund, med meget hygge og ligger meget gerne i arm. Den vil følge sine mennesker som en skygge.